"Bayram Pilavı" Geleneğimizin 127. Yılı

Belediyemiz tarafından her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarının 3'üncü günü düzenlenen "bayram pilavı" etkinliğinde vatandaşlar bir araya geliyor.

Geleneğin 127'nci yılı dolayısıyla bu Kurban Bayramında katılımcılara, bin 300 kilogram pirinç ve 630 kilogram et kullanılarak yapılan 127 kazan pilav ikram edildi.

Belediye Başkanımız Muammer Yanık, yaptığı konuşmada, ilçe sakinlerinin bayramını kutlayarak, "Bayramlarımızın kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar sevginin, huzurun, dostluğun, dayanışmanın, merhametin hakim olduğu, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Ne mutlu ki bize atalarımız, büyüklerimiz bayramın üçüncü günü bu şekilde geleneksel bir miras bırakmışlar. Bizim de görevimiz bu mirası gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak ve yaşatmaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ve Kaymakamımız Barbaros Akbulak’ta konuşmalarında vatandaşların bayramını kutlayarak bayramların birleştirici güç olduğuna vurgu yaptılar.

Yapılan bayram duasının ardından Başkan Yanık ile protokol üyeleri, Türk Tarih Meydanı'ndaki bayram yerinde pilav kazanlarının başına geçerek, vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Pilav şölenine, Kaymakam Barbaros Akbulak, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti ilçe Başkanı Utku Eren, İlçe Jandarma Komutanı Erdal Aksu, Emniyet Amiri Ferhat Gül, Kastamonulu iş adamı Cengiz Aygün , İl genel meclisi üyesi Mustafa Kartal, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, dernek başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.